Sydney!
Allereerst onze excuses voor het gebrek aan foto's bij de verslagen. Tot nu toe was het internet erg traag en lukte het ons niet iets met de foto's te doen. Nu wel! J
We vertrokken vanuit Melbourne met een nachtbus naar Sydney. Helaas iets minder rust gekregen dan we gehoopt hadden, dus de eerste dag Sydney hebben we niet veel gedaan. De tweede dag besloten we 's ochtends naar de Opera House te lopen, maar hij maakte niet echt indruk op ons. Gelukkig bleek 's middags dat dat kwam door onze vermoeidheid en de wolken, want met de gratis wandeltocht lag het gebouw er veel beter bij! Erg indrukwekkend. De drie uur durende wandeltocht bracht ons langs alle andere bezienswaardigheden, dus een gratis wijntje achteraf was welkom.
Tijdens de wandeltocht kwamen we in contact met een paar leuke meiden die vroegen of we 's avonds mee uit wilden gaan. Niemand had echter meer heel veel puf dus besloten we naar de Scubar (inclusief Brazilian Night thema) te gaan, want die was lekker dichtbij. Al snel hadden we in de gaten dat ongeveer driekwart van de mensen mannelijk was en ook nog een dansten!
Verder hebben we een paar toeristische dingen per dag gedaan. We hebben o.a. over de Harbour Bridge gelopen (en wat mooie kiekjes genomen) en wederom Chinatown gezien. Ook was er een tentoonstelling met tekeningen van de eerste professionele tekenaar die naar Australie ging. Hij heeft zo ongeveer alle flora en fauna in kaart gebracht en uitgegeven.
Bij Sydney zijn natuurlijk stranden - mooie stranden. We waren gewaarschuwd dat het bekendste strand van Australie, Bondi Beach (uitgesproken als bondai, al hebben we ook bondie, bombie en bambie gehoord in het hostel), nogal toeristisch en vol zou zijn. Daarom zijn we eerst naar Manly Beach gegaan. Daarvoor moesten we bij de haven een ferry pakken die ons in een half uurtje naar het strand bracht. De boottocht was leuk, het gaf een heel mooi uitzicht op de stad en het bekende Opera House en Harbour Bridge. Een stukje verderop was het alleen wel even open zee en dus heftige golven, vooral vervelend voor Marij. Maar we hebben het overleefd gelukkig. Manly was een schattig plaatsje met winkeltjes, uitkomend op een heel mooi strand. Het was redelijk fris die dag, door harde wind, dus het strand was uitgestorven, heel mooi J
Vanaf Manly Beach, hebben we een stuk van een wandeling door de Nationale Parken daar gedaan. Met wat geklim en geklauter kwamen we daar op kliffen uit met heel mooi uitzicht, onder andere op surfers in de enorme golven. Via de bossen en een moeras (en een weg) kwamen we weer terug in het stadje, waar we de ferry terug gepakt hebben naar de stad.
Een paar dagen later waagden we het toch maar om naar het enorm toeristische, kijken en bekeken worden Bondi Beach te gaan. Met de bus gingen we er vol verwachting heen. Er was niemand. En het was bewolkt. En koud. Dus, leuk om er geweest te zijn, maar toch maar weer terug naar de stad, waar we in het park hebben gelegen waar tenminste wel zon was!
Gisteren was ons laatste dagje in Sydney en toevallig ook mijn (Marij) verjaardag jeej! We hebben de dag goed gespendeerd met shoppen, taart eten, koffie drinken, uiteten gaan en 's avonds nog even de kroeg in. Wel gek om heel ergens anders jarig te zijn, maar eigenlijk kreeg ik er gewoon 8 uur verjaardag bij J.
Nu zitten we in de Blue Mountains, na twee uurtjes trein, in een erg gezellig hostel. Morgen gaan we een wandeling maken en alle mooie uitzichten, watervallen en rotsformaties zien!
Ik word steeds jaloezer! Klinkt allemaal geweldig!
Veel plezier nog en de groetjes aan de dolfijnen, mochten jullie die nog tegen komen! :-)
(Btw, als het driekwart dansende mannen waren, was het dan geen gaybar? :-p)
Oe, dat klinkt heel goed allemaal! Er is trouwens ook een tv programma over Bondi beach, soort real-life baywatch. Moet je maar 's kijken als je terug bent. Blue mountains zijn prachtig begreep ik van p&m, dus geniet er maar weer van!
knuf van je zus en je neefje (ok en je zwager) (en Cooper)