tweehuismussendewijdewereldin.reismee.nl

Fraser Island

Na een relaxed Byron Bay en wat shoppen in Brisbane, werd het tijd voor een van de hoogtepunten van de oostkust: Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld met hele mooie blauwe meren (zie foto's). Voor ons was het grootste avontuur echter niet om in een fourwheeldrive over het eiland te scheuren, maar kamperen. Twee nachten in een tentje en wc's achter gordijntjes is toch net iets te weinig luxe voor ons, maar we hebben het overleefd! Sterker nog, we waren de stoerste meiden van de groep, vooral bij het rijden. We waren ingedeeld in groepen van 8 en hadden een eigen rode jeep: Old Red. We hadden wat bange poeperds in de groep die het gaspedaal en koppeling niet konden vinden, maar gelukkig waren wij er om ze te redden. Vandaar dat we ook de hipste stukken hebben gereden, dwars door het binnenland over zandwegen (of iets wat door moest gaan voor wegen) en over het strand met hoogtij.
De groep die we hadden was erg leuk en dat was maar goed ook, want wat mensen van de andere groepen waren niet echt ons type.. Maar al zingend vermaakten we ons wel met zn 8en :) We hebben op het eilanden dus verschillende meren gezien, waaronder Lake McKenzie met super blauw water en witte stranden en lake Wabby dat tussen duinen en regenwoud lag. Ook zijn we naar een schipwrak gecrossed, hebben we op de top van het eiland gestaan en een walvis dood zien gaan (zielig!).
Op naar Airlie Beach en de Whitsunday eilanden!

ies

Klinkt weer heerlijk allemaal. En dat crossen had je (marij) natuurlijk al in de Egyptische woestijn geoefend ;)

Paula

Hee meiden,

Wat een super leuke avonturen allemaal! Hoezo saaie huismussen?! ;) Haha, ik zie jullie al zitten in een tentje. Een dame uit het Gooi gaat ook niet samen met wat stof en stokken om in te slapen.. ;)
Meiden, heel veel plezier nog. Kijk alweer uit naar het volgende verhaal! (Verhalen lezen ook lekker makkelijk weg, mijn complimenten)

Enjoy!

Liefs roomy Paul