Blue Mountains, Newcastle, Port Stephens, Byron Bay
Oke, veel gedaan in korte tijd! Na Sydney naar de Blue Mountains dus, na een treintocht van twee uur door de bergen. Ons hostel zat in Katoomba, het grootste plaatsje in de Blue Mountains schijnbaar. Nog steeds ongeveer maar 2 huizen en een hostel :D Nee er waren wat winkeltjes en redelijk wat hotels en ons hele fijne hostel. Vanuit het hostel was het 20 minuten lopen naar the three sisters, drie hele bekende pieken (zit een heel verhaal omheen met 3 zussen die versteend waren en niet meer terug konden veranderen, maar dat is teveel om nu te vertellen). Hier zijn we op de eerste dag heengelopen in het donker. En het was echt donker. Beetje eng wel, er was de hele weg niemand te bekennen, maar het was het waard. De three sisters waren verlicht en je kon de vleermuisjes ervoor zien vliegen. De dag erna hebben we een enorme wandeling gedaan, dwars door de regenwouden daar. Hierbij hebben we allerlei soorten vogels gezien, waaronder papegaaien en een soort pauw (die, waar we later achter kwamen, op een van de munten hier staat :)). We hadden een beetje de verkeerde route genomen, waardoor we een omweg moesten nemen om alsnog bij de geplande watervallen te komen, maar alsnog was het heel mooi. Na deze vijf uur lopen waren we een beetje moe, dus een boekje lezen bij de open haard in de balzaal van het hostel beviel wel.
De dag erna gingen we al weer terug richting Sydney, om vervolgens een bus te pakken naar Newcastle dat drie uur verderop ligt. Newcastle is een klein universiteitsstadje, met leuke winkeltjes, barretjes en een mooi strand. Verder was er niet heel veel te doen, dus we hebben hier vooral een beetje rondgelopen op het strand (geprobeerd om naar de vuurtoren te komen, maar die zat opeens een beetje ergens anders dan we dachten), gewinkeld, en films gekeken in de hele mooie woonkamer van het hostel samen met de gezellige mensen daar. In de stonden erg fijne banken, een grote tv, gratis dvd's (de video's deden het jammer genoeg niet..:() en spelletjes, jeej!
Na het gezellig Newcastle was het tijd om wat dieper de jungle in te gaan. In het plaatsje Port Stephens zou een hostel midden in de natuur staan - dat zagen deze saaie mussen wel zitten. We namen de bus toen de zon al bijna onder ging, dus tegen de tijd dat we er waren, zagen we geen hand meer voor ogen. Ineens leek een hostel midden in de jungle toch niet zo'n goed idee. Gelukkig mochten we al snel onze
bungalow in en konden we in de buitenkeuken gaan koken. Supergaaf als het overdag warm is, minder leuk als het net geregend heeft en er overal muggen zitten (Marij is een grote bult). Ach, jungle betekent wel veel coole beesten: we hebben allebei een python om onze nek gehad! Ok, wel het huisdier van de hosteleigenaar, minder eng, maar wel spannend.
De volgende dag besloten we met onze kamergenote een walvistocht te doen. Het beloofde fantastisch te worden; de dagen daarvoor waren er al meerderen gezien en het zou bovendien mooi weer worden. We werden echter teleurgesteld, we zagen geen walvissen. Gelukkig waren er wel veel dolfijnen die het erg leuk vonden om bij de boot te zwemmen. Dat was erg leuk!
Hierna moesten we weer terug naar Newcastle om een nachtbus naar Byron Bay te nemen, waar we nu zijn. We hadden veel verhalen gehoord over dit surfersdorp, bijvoorbeeld dat je hier je hele leven blijft hangen. Nou, dat gaan wij ook doen.
Oehhh!! Klinkt weer leuk man! Ik verheug me al naar jullie volgende avontuur ;)
Leuk om jullie verhalen te lezen en wat een belevingen
Het gaat jullie goed en geniet
Wow wat een verhalen zeg, ik zou jullie zo willen opzoeken daar. Marij, ik las dat je jarig bent geweest dus nog gefeliciteerd met je verjaardag.
Blijf genieten van jullie reis en ik kijk uit naar jullie volgende verslag.
Groetjes, Jolanda